Wat is een riool verstopping?

Als het riool verstopt is, is er een blokkade in het afvoer- c.q. rioleringssysteem. Elke wastafel, het ligbad, de keukenafvoer, het toilet, de douche, de hemelwaterafvoeren zijn allemaal met eigen afvoer aangesloten op een centraal rioleringssysteem.
Dit kan op meerdere manieren worden veroorzaakt ,bijvoorbeeld aangroei van vet- en voedselresten, maar ook door het verzakken en/of verscheuren van leidingen of door het verkeerd aanleggen van het afvoer -rioleringssysteem.

Afvoer verstopt?

Een verstopte afvoer of een dichtgeslibde verzamelleiding is zeer vervelend en kan afhankelijk van de staat van het rioolstelsel leiden tot een verstopt riool. Het is daarbij belangrijk om snel te schakelen het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Douche-put verstopt?

De meest voorkomende oorzaak van een verstopte doucheput is een combinatie van zeepresten en haar. Vindt u het een lastige of vieze klus om de douche-put zelf te ontstoppen. Bel ons.

Gootsteen verstopt?

Een verstopte gootsteen wordt meestal veroorzaakt door etensresten, vet en chemicaliën. Regelmatig onderhoud door het loshalen en schoonmaken van de zwanenhals voorkomt problemen. Men probeert het vaak zelf op te lossen met soda of een gootsteen oplosser (agressieve chemicaliën) maar vaak is dit niet voldoende en kan het water nog steeds niet helemaal goed door stromen. Bel ons.

Uw dakgoot of hemelwaterafvoer verstopt?

Het komt best vaak voor dat uw hemelwaterafvoer verstopt raakt door bijvoorbeeld bladeren en vuil. Het gevolg hiervan is dat water langs uw muren en via de overlopende dakgoot naar binnen zal dringen of dat u last krijgt van dak lekkage. Daarbij komt dat binnen enkele weken aantasting op uw muren zal plaatsvinden.

WC verstopt?

Een veel voorkomende oorzaak van een verstopt toilet is dat er te veel toilet papier of vochtig hygiënisch papier is gebruikt. Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stank overlast kan worden voorkomen.

Verstopping toilet vaker een probleem?

Vaak is er dan sprake van een terugkerende toilet verstopping. Bij terugkerende verstoppingen bevindt de oorzaak van het probleem zich meestal in een verder deel van het riool en vereist professionele hulp. Dit kunnen wij voor u oplossen, soms met de samenwerking met een loodgieter.